Brody_Buhler_CEO_Escher_Group

Zarząd firmy Escher informuje o powołaniu na stanowisko dyrektora generalnego p. Brody’ego Buhlera.

Dysponujący dogłębną znajomością tajników branży pocztowej, nowo wybrany dyrektor wnosi do Escher doświadczenie, sprawdzone cechy przywódcze oraz fachową wiedzę z zakresu operacji biznesowych.

Boston, MA – 28 stycznia 2021 r.Firma Escher – światowy lider w dziedzinie transformacji operatorów pocztowych i kurierskich z satysfakcją ogłasza powołanie p. Brody’ego Buhlera na stanowisko dyrektora generalnego z dniem 15 lutego 2021 r. Oprócz nadzorowania wszystkich działów Escher, nowy dyrektor będzie odpowiadać za stymulowanie rozwoju firmy oraz inne kluczowe jej obszary, takie jak: strategia, produkt, operacje i kultura przedsiębiorstwa.

Obok 22 lat doświadczenia na stanowiskach kierowniczych przedsiębiorstw należących do branży pocztowej i dystrybucyjnej, p. Brody Buhler może się poszczycić imponującą listą osiągnięć zawodowych, obejmujących wprowadzanie szeregu organizacji na drogę ku generującemu zyski rozwojowi, przy jednoczesnym zapewnianiu ogromnych korzyści dla klientów, partnerów, pracowników i inwestorów. Brody Buhler przez ostatnie dziewięć lat piastował stanowisko Globalnego Dyrektora Zarządzającego w dziale Post and Parcel operatora Accenture. W zakres jego odpowiedzialności wchodziło nadzorowanie dostaw realizowanych przez firmę oraz sprawowanie przemyślanego przywództwa w branży usług pocztowych. Obecnie Brody Buhler pełni funkcję zaufanego doradcy dyrektorów podmiotów branżowy pocztowej z całego świata, zaś w przeszłości nadzorował globalną praktykę biznesową stosowaną przez ponad 2000 punktów branżowych w 20 krajach.  Przed objęciem stanowiska w Accenture Brody Buhler był właścicielem firmy zajmującej się tworzeniem oprogramowania z dziedziny produkcji i kontroli jakości, przeznaczonego dla korporacji segmentu średniego.

„W ciągu ostatnich dwóch lat, transformacja Escher była doprawdy imponująca” – powiedział John Woodard, prezes Escher. „Pod przewodnictwem dotychczasowego dyrektora generalnego firmy – p. Nicka Manolisa, wraz z całym zespołem kierownictwa wyższego szczebla Escher, zrealizowaliśmy kluczowe etapy rozwoju firmy, między innymi: całkowicie zmodernizowaliśmy wielokrotnie nagradzaną platformę Riposte, dodaliśmy kilka uzupełniających naszą ofertę produktów, pozyskaliśmy kluczowych klientów oraz nawiązaliśmy kilkanaście partnerstw strategicznych. Wraz z całym zarządem chcielibyśmy podziękować Nickowi za te znaczące osiągnięcia i życzyć mu powodzenia w jego przyszłych przedsięwzięciach”.

„Jest nam niezmiernie miło powitać Brody’ego w zespole Escher” – kontynuował John Woodard, Prezes firmy Escher. Brody Buhler cieszy się opinią uznanego lidera branży pocztowej. Podczas kierowania działem Post and Parcel operatora Accenture, Brody wykształcił w sobie głębokie zrozumienie faktu nieustannych przemian dotykających branżę pocztową oraz stojących przed nią licznych wyzwań, a także charakteru działań, które należy podjąć celem przekształcania operatorów pocztowych w innowacyjne, dochodowe i zorientowane na rozwój organizacje. Jesteśmy przekonani, że Brody będzie w stanie doprowadzić Escher do kolejnej fazy rozwoju i odczuwamy ekscytację na myśl o przyszłości zarówno naszej firmy, jak i jej klientów, pracowników i partnerów”.

„Wysiłki podejmowane przez cały zespół Escher sprawiają, że uważam się za szczęśliwca, mogąc dołączyć do lidera rynku i technologii, zbudowanego na tak solidnych podstawach i demonstrującego tak znaczną dynamikę rozwojową” – powiedział Brody Buhler. „Operatorzy pocztowi i kurierzy powinni dostrzec ogromne możliwości, jakie czeka rynek w nadchodzącej dekadzie. Zawsze byłem pod wrażeniem budowanej przez lata renomy firmy Escher, będącej zarówno innowatorem, jak i zaufanym partnerem operatorów pocztowych z całego świata. Z niecierpliwością oczekuję na możliwość dalszego czerpania inspiracji z tej dynamiki rozwojowej i wykorzystania jej jako punktu wyjściowego do nawiązywania głębszych partnerstw strategicznych z naszymi klientami”.

Informacje o firmie Escher

Escher zajmuje się transformacją operatorów pocztowych i kurierskich na całym świecie, umożliwiając im pozyskiwanie współczesnych, obeznanych z technologią cyfrową klientów we wszystkich dziedzinach ich aktywności. Dzięki wyjątkowej, specjalnie zaprojektowanej platformie do pozyskiwania klientów, urzędy pocztowe mogą zapewniać im lepszą, szybszą i tańszą obsługę. Obsługująca ponad 35 klientów firma Escher współpracuje z najbardziej innowacyjnymi operatorami pocztowymi na świecie. Największy klient firmy realizuje 47% wolumenu światowych usług pocztowych. Technologia firmy Escher wykorzystywana jest do obsługi ponad miliarda osób w 350 000 punktów ich aktywności na całym świecie. Witryna www.eschergroup.comzawiera dalsze informacje na temat firmy.

Osoba odpowiedzialna za kontakt z mediami

Maddison Manolis,

kierownik ds. komunikacji marketingowej Escher